Wie zijn wij?

Yvonne te Nijenhuis

Yvonne volgde de HBO-opleiding Logopedie/Akoepedie in Groningen en studeerde daar in 1984 af. Zij startte een praktijk in Buitenpost. In 2009 rondde ze de studie orthopedagogiek, specialisatie leerproblemen, aan de Rijksuniversiteit Groningen af.
Yvonne: Naast mijn werk in de praktijk heb ik ook gewerkt in het speciaal onderwijs (ZMLK, Speciaal Basisonderwijs, school voor kinderen met ernstige spraak, taal- en gehoorproblemen) en de zorg (ziekenhuis de Sionsberg, AWBZ zorg voor auditief en communicatief beperkten, CB+-team). Ik ben jarenlang kwaliteitskringbegeleider geweest bij de kwaliteitskring ‘Stotteren Friesland’ en bezoek nu de kwaliteitskring ‘Lezen en Spellen’.
Specialismes: ernstige spraak- en taalproblemen bij kinderen, slechthorendheid, stotteren, dyslexie.
Aanwezig: dinsdag en woensdagmorgen in Kollum;
woensdagmiddag, donderdag en vrijdag in Buitenpost.

 Marian Ormel-Krijgsheld

Marian is in 2018 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool als logopedist. Haar eerste baan was in het speciaal basisonderwijs, zodat zij ervaring heeft met kinderen met leer- en gedragsproblemen. Zij is sinds augustus 2019 is werkzaam in de praktijk. Zij heeft de cursus Oro-myofunctionele therapie (OMFT) gevolgd. Zij is aanwezig op dinsdag en woensdag. Op de dinsdag en de woensdagmorgen werkt ze in Buitenpost, op woensdagmiddag in Kootstertille.